Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Faye (15) loopt mee bij Guerilla Games

Faye (15) loopt een dagje mee bij Guerilla Games: “Hier wil ik gaan werken!”.

Het jaar is goed begonnen voor Faye, die in 2015 meedeed aan het DigiVita Zomerkamp. Faye was zo enthousiast over het DigiVita bezoek aan Guerrilla Games (een Nederlandse computerspel-ontwikkelaar), dat we hier voor haar een dagje workshadowing hebben geregeld!

In de eerste week van januari heeft Faye Guerrilla Games bezocht. Ze is de dag begonnen bij Kim, die haar veel over 3D-modelleren heeft geleerd. In computerspellen speel je vaak een personage, maar zo’n hoofdpersoon (en alle andere personages) moet eerst op de computer in 3D ontworpen worden. Hoe je dit doet, heeft Kim uitgelegd en laten zien. In het prachtige spel waar Guerrila Games nu aan werkt, komen veel robots voor. Faye heeft gezien hoe deze robots laag voor laag ontworpen worden: een heel precies en creatief proces.

Zero Dawn

Dit stoere meisje is de hoofdpersoon in ‘Horizon: Zero Dawn’. Kun jij zien dat ze niet echt is, maar een 3D-ontwerp?

In de wereld van een computerspel kun je meestal rondlopen in een digitale wereld, maar ook deze moet in 3D ontworpen worden. Bij Guerrilla Games laten ze die digitale wereld er zo echt mogelijk uitzien, en daarvoor moet er ook licht in die wereld zijn – bijvoorbeeld van de zon. Hoe je licht en schaduwen in een digitale wereld ontwerpt, heeft Kristal van Guerrilla Games aan Faye uitgelegd.

Om af te sluiten heeft Faye met tester Jessica het spel mogen spelen waar ze de hele dag zoveel over heeft gehoord en gezien: Horizon: Zero Dawn. Er wordt nog hard aan het spel gewerkt, en het moet gespeeld worden om te testen of er nog fouten in zitten. Gamen als beroep, wat een droombaan.. Faye weet het zeker: ‘Hier wil ik gaan werken!’.

Bekijk hier de trailer van ‘Horizon: Zero Dawn’ (let op! De inhoud kan gewelddadig zijn.)

 Zit je in de bovenbouw havo/vwo en wil je, net als Faye, ook een dagje meelopen bij een ICT bedrijf? Stuur dan een mailtje naar digivita@vhto.nl!

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten