Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Dag 1: Shrimpkey, Lego Mindstorms: een verslag van Samia (12 jaar)

In de ochtend hadden wij een eigen shrimpkey gemaakt het was best lastig omdat je alle draadjes precies erin moet doen. Vooral de USB kabel, die vond ik het lastigst omdat je het open moet maken, dan heb je de vier draden en die moeten verbonden worden met de pinnetjes. Maar het was wel heel erg leuk omdat je dan zelf dingen in elkaar kan zetten zo heb je iets helemaal zelf gemaakt. Tussendoor kregen we drinken en een appel. Wij waren tot half 1 bezig met de ShrimpKey en natuurlijk opruimen.

Na de ShrimpKey gingen we lunchen we kregen een tosti je mocht zelf bepalen wat je nam met ham en kaas of met kaas en je mocht zelf je brood smeren en je kon ook uit verse sinaasappelsap, melk en water kiezen. De juffen hielden ook rekening met bijzonderheden bijvoorbeeld: wie glutenvrij eet, wie vegetariër is. Zo kreeg iedereen iets te eten.

Daarna gingen wij naar het CWI ( centrum van wiskunde en informatica ). Professor Jan van Eijk had ons iets uitgelegd over programmeren en wiskunde. Hij vertelde het heel leuk zodat het toch nog leuk was. Hij had ook voor ons 10 prijsvragen gedaan daarvan hadden ik (Samia) en Tamara gewonnen. We kregen een hele leuke prijs. Je kon kiezen uit een zak snoep of een boek en wij kozen voor een boek. We hadden ook daar een vrouw geïnterviewd die daar werkt. Haar naam is Yvke.
Toen kregen we weer een tussendoortje we kregen een chocolaatje en water.

Daarna gingen we naar Lego Mindstorms. Het was heel leuk we hebben zelf een robot geprogrammeerd om de zigzag lijnen te volgen. Het was heel erg leuk want ik heb zelf nog nooit iets geprogrammeerd. We hebben ook over robots gepraat en over Android.
Samia, 12 jaar
Het was een geslaagde dag

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten