Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Dagboek van DigiVita Anje

Wie ben ik?

Ik ben Anje Hatzmann, ik ben 44 jaar en ben sinds 2000 ondernemer en verhuur ik mijzelf als zelfstandig IT projectmanager aan verschillende bedrijven. Daarvoor werkte ik eerst als Systeemanalist en later als projectleider bij AMEV (verzekeringen) in Utrecht. Ik ben daar gaan werken nadat ik daar ook mijn stage voor de HEAO Bedrijfsinformatica (in Groningen) had gedaan.

Wat doe ik nu?

Mijn bedrijf heet Civium BV, ik heb dat samen met mijn man. Wij detacheren ons voor de duur van een project bij de klant. We zijn allebei projectmanager maar doen altijd onze eigen projecten, en geen projecten samen. Ik ben een business projectmanager voor IT gerelateerde projecten vaak voor banken en verzekeraars. Ik ben zelf niet heel erg technisch, maar daarvoor heb ik goede techneuten in mijn team die mij alles over de techniek vertellen. In mijn projecten zorg ik voor:

  • – Plan van aanpak met een planning
  • – Afstemming met alle partijen die iets voor het project doen (ook leveranciers)
  • – Bewaken van de planning
  • – Voorzitten van projectoverleggen
  • – Rapportages naar mijn opdrachtgevers waar ik het project voor uitvoer (stakeholders & stuurgroep)


Hoe ziet mijn week eruit?

Op dit moment doe ik het project Documentaire Informatie Voorziening (DIV)  bij een Pensioenfonds. Daar werk ik 3 dagen per week aan. Daarnaast doe ik 1 dag wat dingen voor andere projecten van het Pensioenfonds en ik ga binnenkort voor 1 dag per week een vooronderzoek doen naar outputmanagement.

Anje hatzmann weekschema

Het was een week met veel afstemming en uitwerking. Donderdag 5 juni moest het concept Implementatieplan klaar zijn. Die dag moest het verstuurd worden naar de project- en stuurgroep (beslissers). Op 17 juni wil ik het in de stuurgroep laten goedkeuren. Op vrijdag werk ik niet voor het Pensioenfonds.

anje hatzmann teamoverleg2

Elke week komt het projectteam bij elkaar. We bespreken dan de voortgang, de acties en eventueel risico’s die het project in gevaar kunnen brengen. Ik ben daar de voorzitter van en maak tevens een kort verslagje met de acties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een selfie met Yvonne. Yvonne is informatieanalist en werkt al lang voor het Pensioenfonds. Zij kent het bedrijf en de processen erg goed.Hier staan we voor het digitale bord waarop onze projectensite staat. We hebben 2 uur samen gezeten om het implementatieplan en de planning helemaal door te spreken. Yvonne weet goed welke medewerker wat kan doen in het project

Dit is een selfie met Yvonne. Yvonne is informatieanalist en werkt al lang voor het Pensioenfonds. Zij kent het bedrijf en de processen erg goed.Hier staan we voor het digitale bord waarop onze projectensite staat. We hebben 2 uur samen gezeten om het implementatieplan en de planning helemaal door te spreken. Yvonne weet goed welke medewerker wat kan doen in het project.

 

Sinds het begin van het jaar gebruiken we een intranet (Sharepoint). Daar hebben we voor ons project een Community waarin alle medewerkers het project kunnen volgen. Op die Community hebben we een quiz over het project geplaatst met als doel meer mensen te wijzen op het project. Ik heb hier de prijs, een fles ‘ champagne’ uitgedeeld aan de winnaar.

Sinds het begin van het jaar gebruiken we een intranet (Sharepoint). Daar hebben we voor ons project een Community waarin alle medewerkers het project kunnen volgen. Op die Community hebben we een quiz over het project geplaatst met als doel meer mensen te wijzen op het project. Ik heb hier de prijs, een fles ‘ champagne’ uitgedeeld aan de winnaar.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten