Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

DigiVita Code Event groot succes

Vonden jullie het ook zo leuk afgelopen dinsdag op het DigiVita Code Event? Meer dan 60 meisjes waren in hun herfstvakantie naar het Amsterdam Science Park gekomen om te leren programmeren. Meisjes van 8 tot 18 jaar, met en zonder ervaring en uit Amsterdam en ver daarbuiten hadden zich aangemeld. ’s Ochtends ging iedereen aan de slag met onder meer 3D-printers en kon je een LEGO Mindstorms robot programmeren. Wist je namelijk dat je een robot precies kan laten doen wat je er in de computer tegen gezegd hebt? Ze bedenken het namelijk niet zelf, dat moet jij ze vertellen.

’s Middags volgden verschillende programmeerworkshops in de computerzalen van de Universiteit van Amsterdam onder begeleiding van vrouwelijke studentes en professionals. Van een MaKey MaKey ‘bananenpiano’ tot het animeren van poppetjes met ‘Scratch‘ of ‘Blender‘. En programmeren met Ruby on Rails of je eigen app maken met App Inventor kon ook. Iedereen was erg enthousiast. Luisa (10 jaar) vertelde dat ze het superleuk vond: ‘Ik weet nu zeker dat ik iets met techniek wil doen op de middelbare school!’

Vond jij het ook leuk of wil je in de toekomst meedoen met een event van DigiVita? Houd de website in de gaten, want het DigiVita Code Event krijgt binnenkort een vervolg!

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten