Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Docenten & ouders

Deze DigiVita-website heeft VHTO ontwikkeld voor meisjes in het voortgezet onderwijs om hen te laten zien welke (maatschappelijke) ontwikkelingen door ICT mogelijk zijn, om hen kennis te laten maken met vrouwelijke ICT-professionals en de breedte van hun functiegebieden, en om hen mee te laten doen aan activiteiten. Meisjes kunnen individueel deze website bezoeken, maar u kunt in uw informaticalessen ook gebruik maken van deze website (en uw leerlingen wijzen op het bestaan hiervan).

Maar het project DigiVita bestaat niet alleen uit een website. Als informaticadocent kunt u gratis gebruik maken van een veel breder DigiVita-aanbod.

Gratis aanbod voor informaticadocenten:

  1. 1. Vrouwelijke ICT-studenten en ICT-professionals komen naar uw school om te speeddaten met de meisjes in de onderbouw of bovenbouw. Zij vertellen hen over hun werk en de (studie-) keuzes die zij gemaakt hebben.
  2. 2. Meisjes uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs kunnen een dag meelopen met een vrouwelijke ICT-professional op haar werk (‘workshadowing’).

     Lees hier het verhaal van Faye, zij liep een dagje mee bij Guerrilla Games:

    “Ik vond het echt heel erg leuk en heel leerzaam. Ze deden allemaal heel erg aardig en ze hebben me super veel geleerd (…) Ik heb onder andere meegelopen met Jessica. Zij test de games op bugs. Ik heb toen zelf ook even het spel mogen spelen. Dat was echt heel vet, ook al zat het nog vol met bugs. (…) Ik wil hier zeker gaan werken.”

  3. 3. Vrouwelijke ICT-studenten en ICT-professionals bieden aan om inhoudelijke gastlessen te geven tijdens uw informaticalessen in de onder- en/of bovenbouw voor alle leerlingen (m/j).

 

Omdat we op deze website vooral de meisjes willen aanspreken, kunnen docenten meer informatie vinden over de opzet en achtergrond van DigiVita op de website van VHTO.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten