Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

HER

De film ‘Her’ vertelt het verhaal van Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) die verliefd wordt. En niet op zomaar iemand, nee hij wordt verliefd op de stem van zijn persoonlijke computerbesturingssysteem. Niet het doorsnee romantische verhaal dus. Als kijker wordt je meegevoerd naar het Los Angeles van de toekomst en dan met name de toekomst van computerintelligentie.

Theodore is een eenzame man, zijn relatie is net over en hij sleept zichzelf van z’n huis naar z’n werk. Tot hij besluit een computerbesturingssysteem te installeren. Het systeem genaamd Samantha (met de stem van Scarlet Johansson) wordt voor hem de ideale vrouw, ze adviseert hem, zeg wanneer hij uit bed moet, biedt hem troost en maakt hem aan het lachen. Jammer genoeg wordt Samantha naar mate de tijd vordert steeds intelligenter, met alle problemen van dien..

De film kreeg niet alleen een 8.3 op IMDb, volgens Alexander Klöpping is het ook nog eens ‘eng realistisch’.  Tijdens zijn review over de film in De Wereld Draait Door vertelt hij dat ‘Samantha’ gebaseerd is op de computersystemen waar ze in siliconvalley op dit moment al mee bezig zijn. Volgens hem loopt over drie jaar iedereen op straat met zijn eigen persoonlijke bestuuringssysteem te praten (zie de eerste scenes van de film). Hoever de ‘Samantha’ nog weg is, durft hij niet te zeggen, maar dat ons nog een hoop te wachten staat is zeker!

Wil jij ook vast een blik in de toekomst werpen? Her draait nu nog in de bioscoop en zal vanaf de zomer op DVD te verkrijgen zijn. Bekijker hier de trailer.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten