Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Hoe belangrijk is ICT in ons dagelijks leven?

robot

De meeste vernieuwingen zijn alleen mogelijk door ICT! Daar heb jij in je dagelijkse leven ook veel gemak van. Denk bijvoorbeeld maar aan alle apps die je gebruikt. En ook je huisarts en je apotheker kunnen efficiënter en effectiever met elkaar communiceren, bijvoorbeeld over de medicijnen die jij moet gebruiken.

In de gezondheidszorg vind je heel veel nuttige toepassingen van ICT. Zo opent een I-pad ook de wereld voor de zwaar lichamelijk gehandicapte kleuter Eline. Haar moeder vertelt: ‘Eline kan door een aangeboren hersenafwijking niet lopen, niet praten, niets vastpakken. Maar ze heeft een I-pad waaraan een spraakcomputer is gekoppeld met oogbesturing. Ik heb zo’n driehonderd apps gevonden waarmee ze echt kan spelen. Geweldig! Voor andere ouders van gehandicapte kinderen heb ik een website gemaakt waar allemaal tips en apps op staan (www.baauwopmij.nl).’

En wat te denken over de inzet van deze schattige robot. Er is bijvoorbeeld de ‘Huggable social robot’ die kinderen in een ziekenhuis uitlegt welke therapie ze moeten ondergaan.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten