Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Levens redden met drones

Wist je dat je met drones levens kunt redden? Een drone is een onbemand vliegtuigje dat vanuit de lucht kan zien wat er op de grond gebeurt. Fabrikant Schiebel ontwikkelde de ‘camcopters’ die hulpverleners van Artsen Zonder Grenzen assisteert bij het opsporen en redden van bootvluchtelingen. Met behulp van de beelden die het onbemande vliegtuig maakt, kunnen ze snel zien of de boot bijvoorbeeld lek is, of dat er mensen in het water liggen.

In Nederland werkt een groep studenten aan een drone die neushoorns beschermd. Onder de naam Dutch UAS zijn de studenten bezig een drone te maken voor grote natuurparken in Afrika. Met deze drones kunnen de parkopzichters stropers opsporen die op neushoorns jagen. Een van de studenten is Anouk Visser. Ze studeert aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft de code die gebruikt wordt voor het herkennen van neushoorns en stropers. Als een stroper in de buurt komt van een neushoorn slaat de drone automatisch alarm. Een opzichter krijgt de locatie en de beelden van de drone door, zodat hij in actie kan komen.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten