Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Lisanne Adviseur Apps en Devices

Lisanne is Adviseur Apps en Devices bij Microsoft. Ze ontwikkelt apps voor je telefoon en voor je computer. Ze heeft meegewerkt aan de app van de ING waarmee je mobiel kan bankieren. Misschien heb jij die app ook wel op je telefoon staan?

Bij het ontwikkelen van een app komt veel meer kijken dan alleen maar bouwen. Samen met een team van mensen begin je met de onderzoeksfase waarin heel veel worden gesteld. Wat moet de app kunnen? Wie gaat hem gebruiken?

Stap twee is de ontwerpfase. Van alle ideeën worden schetsen en ontwerpen gemaakt. Zo krijgen Lisanne en haar team een beeld van hoe de app eruit komt te zien. Welke knoppen erin moeten komen en wat er gebeurt als je op die knop drukt, tekent Lisanne in een ‘flow chart’. Dit is een schematische weergave van de app.

Als laatste wordt de app gebouwd. Lisanne bespreekt de ontwerpen met haar team en de programmeurs gaan aan de slag met het bouwen van een eerste versie van de app. Door de app te testen, kan Lisanne zien of hij werkt zoals het moet.

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten