Social Network

DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.
DigiVita is een project van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Sanne student Informatica

Hobby met toekomst! Op de basisschool verveelde ik me. Alles ging me makkelijk af, met de plusboekjes was ik snel klaar. Ik heb mezelf leren programmeren en toen ik tien jaar was maakte ik al websites. Op de middelbare school ging ik daarmee door. Ik leerde programmeertalen, zoals HTML, CSS, PHP, JavaScript, en maakte met de Objective-C-programmeertaal apps voor de Iphone. In die tijd ben ik een bedrijf begonnen voor web- en mobiele applicaties, Apprize, dat sinds een jaar geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

Toch zag ik programmeren als een hobby, niet als een serieuze optie voor de toekomst. Ik ben toen Technische Bedrijfskunde gaan studeren. Niet vreemd dat ik toch van studie ben veranderd. Informatica is een geweldige studie! Alle studenten hebben dezelfde passie en hobby. Iedereen maakt wel spelletjes en websites of bouwt aan computers. Voor een deel gaat Informatica gelijk op met de opleiding Game Technologie. In totaal zijn we met 200 eerstejaars: 110 bij Game Technologie en 90 bij Informatica. Bij Game Technologie zijn er net iets meer meisjes te vinden dan bij Informatica. Samen hebben we een studievereniging, Sticky, waar ik veel meisjes tegenkom.

Bij de studie Informatica krijg je de ruimte om je opleiding zelf in te vullen. Je mag kiezen tussen vakken en je kunt de studie in- en aanvullen met
vakken die je interessant vindt. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor het vak webtechnologie en volg extra vakken bij Informatiekunde. Je doet vaak
projecten en dat gebeurt altijd in teams. We hebben bijvoorbeeld met het vak imperatief programmeren het programma Paint nagemaakt. Ik leer veel, niet alleen andere programmeertalen maar ook over hardware, waar ik eigenlijk geen weet van had. Vervelen doe ik me echt niet meer!

Toelatingseisen
Vwo met profiel NT, NG (met Wiskunde B), EM (met Wiskunde B) of CM (met Wiskunde B).

Neem contact met ons op

We zijn op dit moment niet aanwezig. Maar je kunt ons een email sturen en wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vragen, problemen of opmerkingen? Ik wil je graag helpen!

Klik op ENTER om te chatten